Pathbook, Bookground en iKsbook op de shortlist van Renew the Book

05.10.2022
Shortlist RTB bekend
Shortlist RTB bekend

Bookground is een app die verhalen meer tot leven laat komen door op een centrale plek aanvullende content te bieden bij de boeken die zij lezen (video’s, muziek, foto’s etc.). ‘Volgens de jury past het verrijken van boeken op deze wijze sterk bij deze tijd, en zal het vooral de meer jongere doelgroep aanspreken meer te gaan lezen.’

iKsbook (Interactive Kids Story Platform) is een online applicatie die het mogelijk maakt dat opa’s, oma’s, vaders en moeders op afstand kinderboeken voorlezen aan hun kinderen en kleinkinderen. ‘Iksbooks is professioneel, doordacht èn generationeel: het versterkt de vroege binding met lezen en is echt een verrijking van die beleving.’

Pathbooks is een Amerikaanse inzending met een interactief leesplatform voor scholen, dat het lezen spannender maakt voor jonge lezers doordat zij invloed hebben op het verhaal.

‘Pathbooks maakt lezen leuker voor kinderen en heeft zich in de US al redelijk bewezen. Als hun komst naar Nederland betekent dat kinderen gemiddeld 20 boeken gaan lezen i.p.v. 5, dan zou dat een grote impact betekenen en Pathbooks dus echt het lezen bevorderen.

Op dinsdag 1 november wordt vanaf 14 uur het RENEW THE BOOK event gehouden in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam. Sprekers zijn Erik Kessels,  Maarten Lens-Fitzgerald en Deborah Nas. Aansluitend worden om 17.00 uur de winnaars bekendgemaakt van de RENEW THE BOOK Innovation Award en de Pioniersprijs. Het event wordt om 17.30 uur afgesloten met een borrel.

Aanmelden kan op www.renewthebook.com/uitreiking/

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de nieuwsbrief en we houden je op de hoogte.

Voornaam*
Achternaam*
Organisatie
E-mailadres*