De jury van Renew the Book

De jury

Alle inzendingen worden beoordeeld door een onafhankelijke jury. Zij zal op basis van de inzendingen eerst een longlist kiezen. De longlisters zal gevraagd worden om extra toelichting of informatie te geven, die nodig is voor de jury om een keuze te maken voor de uiteindelijke shortlist. De shortlisters zullen op 27 oktober 2022, de dag van de bekendmaking van de winnaar, tijdens het Renew the Book-event een final pitch geven voor hun innovatie. Bekijk hier de timeline. 

De jury bestaat uit verschillende experts met relevante ervaring. Het secretariaat van de jury wordt gevoerd door Martin Voigt namens de Groep Algemene Uitgevers.

Inzendingen van organisaties die vertegenwoordigd zijn in de jury worden uitgesloten van deelname

thumbnail
Vacature
Er wordt nog gezocht naar juryleden.
Hans Lodders
Hans Lodders
Voorzitter van de jury, Coach, adviseur, ondernemer
Hans Lodders (52) is zoon van een bibliothecaresse en heeft het lezen met de paplepel toegediend gekregen. In zijn professionele leven is Hans zelfstandig adviseur, projectmanager en business coach (o.a. van studenten aan de HKU o.g.v. ondernemerschap). In zijn opdrachten zet hij als kwartiermaker of programma manager vaak nieuwe proposities en organisaties op, met name gericht op kennisuitwisseling en talentontwikkeling (bijv. Wikiwijs, de Hilversum Media Campus en Schola Medica) en is lid van diverse raden van toezicht in zowel de zorg- als de culturele sector. Hans heeft in 2018 zijn Master gehaald op het gebied van 'Media and Innovation' en is afgestudeerd op de toegevoegde waarde van Augmented reality op 3D data visualisaties.
ph_Ruben Brave_by PieterBasBouwmanPhotography_Ebbinge_2020(19of20)-color
Ruben Brave
CEO Entelligence, business incubator, internet pioneer.
Ruben is een Nederlandse internetpionier, bestuurslid bij impactvolle tech- of mediagerelateerde organisaties, een mediaprofessional en een serial entrepreneur in technologie, media en telecommunicatie (TMT). Hij stond aan de wieg van toonaangevende Nederlandse online initiatieven van enkele van de grootste bedrijven in uitgeverijen, sport, telecom en reizen.
David Huijzer
Uitgever Inct, docent Inholland
David is al meer dan 25 jaar werkzaam in publishing met een focus op trends en ontwikkelingen. Oprichter van het platform www.Inct.nl dat al bijna 20 jaar toonaangevend is als het gaat om innovatie en uitgeven. De laatste jaren ook werkzaam in het Hoger Onderwijs waar ik mijn passie en expertise voor media kan delen met studenten en door hen geïnspireerd wordt en scherp blijf.
Jeroen
Jeroen de Bakker
Tot voor kort de Managing Director Product & Growth Audio – Strategic marketing & Brand transformation bij Talpa Network.
Jeroen de Bakker is een ervaren merk transformatie strateeg, een leider op de kruising van creativiteit, business development en strategisch denken. De afgelopen 20 jaar adviseerde hij bekende ondernemingen in verschillende industrieën op het gebied van disruptieve business plannen, merk-ontwikkeling, e-commerce en startup-denken. Jeroen heeft professionele organisaties opgezet en aangestuurd en daarnaast tijd en geld geïnvesteerd in bedrijven die voorsorteren op de economie van morgen.
sanne-kanis-de-bubbel-600x432
Sanne Kanis
Sanne Kanis is Business executive in tech en media
Expert in business development en strategie, deed internationale ervaring op bij onder meer Spotify en Google, en werkt vanuit haar eigen bedrijf om startups en scale ups te ontwikkelen. Sanne is tevens schrijver, en columnist bij Het Financieele Dagblad.
OscarKneppers
Oscar Kneppers
Oprichter Origen One, Rockstart, Bright en Emerce.
Ondernemer en investeerder. Starter en aanjager.
Schermafbeelding 2021-10-27 om 11.54.15
Martin Voigt
Program Director - Secretaris van de Jury
Program Director van de Renew the Book - Innovation Award. Jarenlang ervaring in het boekenvak in directie- en commerciele functies, deed daarna marketing strategie voor LexisNexis en Emerce. Is namens de Groep Algemene Uitgever de secretaris van de jury.