De jury van Renew the Book

De jury

Alle inzendingen worden beoordeeld door een onafhankelijke jury. Zij zal op basis van de inzendingen een shortlist kiezen. De shortlisters zullen op 30 maart, de dag van de bekendmaking van de winnaar, tijdens het Renew the Book-event een final pitch geven voor hun innovatie.

De jury bestaat uit verschillende experts met relevante ervaring. Daarnaast hebben enkele leden van de Raad van Advies zitting in de jury. Het secretariaat van de jury wordt gevoerd door Martin Voigt namens de Groep Algemene Uitgevers.

Inzendingen van organisaties die vertegenwoordigd zijn in de jury worden uitgesloten van deelnam30

Hans Lodders
Hans Lodders
Voorzitter van de jury, Coach, adviseur, ondernemer
Hans Lodders (52) is zoon van een bibliothecaresse en heeft het lezen met de paplepel toegediend gekregen. In zijn professionele leven is Hans zelfstandig adviseur, projectmanager en business coach (o.a. van studenten aan de HKU o.g.v. ondernemerschap). In zijn opdrachten zet hij als kwartiermaker of programma manager vaak nieuwe proposities en organisaties op, met name gericht op kennisuitwisseling en talentontwikkeling (bijv. Wikiwijs, de Hilversum Media Campus en Schola Medica) en is lid van diverse raden van toezicht in zowel de zorg- als de culturele sector. Hans heeft in 2018 zijn Master gehaald op het gebied van 'Media and Innovation' en is afgestudeerd op de toegevoegde waarde van Augmented reality op 3D data visualisaties.
Marian Spier
Marian Spier
Ondernemer en consultant
Marian was van 2005 tot en met 2013 manager en docent aan de Hogeschool van Amsterdam. In 2010 richtte ze TEDxAmsterdamWomen op. Vanaf 2013 startte ze haar consultancybedrijf en bedient ze een divers palet aan cliënten die verschillen in branches, sectoren en omvang zoals de Verenigde Naties (UNOCHA), Unesco, TEDx in Europa en het Caribisch gebied, TED.com, USAID, American University, Ministerie van Buitenlandse Zaken en de Gemeente Amsterdam. Zij fungeert als adviseur, lid raad van toezicht en bestuurslid van verschillende non-profit en semi-gouvernementele organisaties zoals de Rutgers stichting, Het Van Gogh Museum, de Van Den Ende Foundation en Stichting Het HEM.
Moniek Tiel Groenestege
Moniek Tiel Groenestege
Moniek Tiel Groenestege is strategy designer en experience designer bij Business Models Inc.
Begonnen op 21-jarige leeftijd en sindsdien internationale bedrijven en startups geholpen. Je zou kunnen zeggen: een echte passie voor het creëren van klantwaarde, nu en in de toekomst. Op een energieke manier en met een mix van een creatieve, startup-mindset en service-design-achtergrond, inspireert en stimuleert ze bedrijven en individuen hun strategie en innovatie te ontwerpen.
Hans_OnBrand
Hans Schlatmann
Senior Sync en Marketing Manager bij Sony/ATV Music Publishing
Hans Schlatmann staat al meer dan 20 jaar met één been in de wereld van marketing en met het andere in de creatieve industrie. Hij schreef en maakte zelf muziek, werkte als marketeer bij IJsfontein Interactive Media en combineert nu zijn passies muziek en marketing in zijn rol van Senior Sync en Marketing Manager bij Sony/ATV Music Publishing. Een rode draad in de rollen die hij vervult is het werken met en het vermarkten van intellectual proporties. Hij houdt zich onder andere bezig met muziek voor films en campagnes. Hans sprak op ADE, Eurosonic Noorderslag en OnBrand over het strategisch matchen van artiesten en merken.
Jeroen
Jeroen de Bakker
Tot voor kort de Managing Director Product & Growth Audio – Strategic marketing & Brand transformation bij Talpa Network.
Jeroen de Bakker is een ervaren merk transformatie strateeg, een leider op de kruising van creativiteit, business development en strategisch denken. De afgelopen 20 jaar adviseerde hij bekende ondernemingen in verschillende industrieën op het gebied van disruptieve business plannen, merk-ontwikkeling, e-commerce en startup-denken. Jeroen heeft professionele organisaties opgezet en aangestuurd en daarnaast tijd en geld geïnvesteerd in bedrijven die voorsorteren op de economie van morgen.
Caroline_Het Parool
Caroline Reeders
Directeur van Athenaeum Boekhandel en bestuurslid van academisch-cultureel podium SPUI25
Sinds 2000 is Caroline werkzaam in het boekenvak in commerciële en managementfuncties, onder andere bij Van Ditmar Boekenimport, uitgeverij De Arbeiderspers en uitgeverij Het Spectrum. Als interimmer en freelancer werkte zij bij uitgeverij Atlas Contact, Nieuw Amsterdam en bij Mindbus, het e-commerce platform voor fysieke boekhandels. Caroline studeerde af in de Communicatiewetenschap en in de Nederlandse Taal- en Letterkunde aan de Universiteit van Amsterdam.
sanne-kanis-de-bubbel-600x432
Sanne Kanis
Sanne Kanis is Business executive in tech en media
Expert in business development en strategie, deed internationale ervaring op bij onder meer Spotify en Google, en werkt vanuit haar eigen bedrijf om startups en scale ups te ontwikkelen. Sanne is tevens schrijver, en columnist bij Het Financieele Dagblad.
Misha de Sterke
Misha de Sterke
Senior Partner bij Innoleaps en auteur van ‘10X Growth Machine
Ondernemer en managementboek auteur. Helpt Fortune 100 bedrijven met het bouwen en schalen van nieuwe (e-commerce) business.
Nienke Faber
Nienke Faber
Business Designer bij Tom Orrow
Business en innovatie designer met een brede ervaring in de uitgeefsector: Linda Magazines, Singel uitgeverijen, Leopold Ploegsma Querido bij WPG uitgevers.
Jan Paul Grolle
Jan Paul Grollé
Innovatiecoach en verbinder
(Zat tot 22 januari 2021 in de jury). Heeft vanuit Rockstart de eerste twee edities van Renew the Book geleid. Werkt al meer dan 25 jaar aan digitale transformaties. Coacht en traint ondernemers, intrapreneurs en board members, onder meer voor ScaleUpNation en THNK School of Creative Leadership.
OscarKneppers
Oscar Kneppers
Oprichter Origen One, Rockstart, Bright en Emerce.
Ondernemer en investeerder. Starter en aanjager.
Jurriaan Rammeloo
Jurriaan Rammeloo
Partner bij Blueyard, programmamanager KVB Boekwerk
Doorziet businessmodellen of beleidsstrategiën. Kent de context van culturele instellingen en overheden goed, zodat hij snel kan schakelen tussen strategie en praktische uitvoering. Heeft een brede ervaring opgedaan aan de zakelijke kant van cultuur, werkt voor strategie- en beleidsontwikkeling, onderzoeken en evaluaties, het uitwerken van business- en verdienmodellen.
Martin1
Martin Voigt
Program Director - Secretaris van de Jury
Program Director van de Renew the Book - Innovation Award. Jarenlang ervaring in het boekenvak in directie- en commerciele functies, deed daarna marketing strategie voor LexisNexis en Emerce. Is namens de Groep Algemene Uitgever de secretaris van de jury.