De jury van Renew the Book

De jury

Alle inzendingen worden beoordeeld door een onafhankelijke jury. Zij zal op basis van de inzendingen eerst een longlist kiezen. De longlisters zal gevraagd worden om extra toelichting of informatie te geven, die nodig is voor de jury om een keuze te maken voor de uiteindelijke shortlist. De shortlisters zullen op 27 oktober 2022, de dag van de bekendmaking van de winnaar, tijdens het Renew the Book-event een final pitch geven voor hun innovatie. Bekijk hier de timeline. 

De jury bestaat uit verschillende experts met relevante ervaring. Het secretariaat van de jury wordt gevoerd door Martin Voigt namens de Groep Algemene Uitgevers.

Inzendingen van organisaties die vertegenwoordigd zijn in de jury worden uitgesloten van deelname

OscarKneppers
Oscar Kneppers
Oprichter Origen One, Rockstart, Bright en Emerce.
Ondernemer en investeerder. Starter en aanjager.
sanne-kanis-de-bubbel-600x432
Sanne Kanis
Sanne Kanis is Business executive in tech en media
Expert in business development en strategie, deed internationale ervaring op bij onder meer Spotify en Google, en werkt vanuit haar eigen bedrijf om startups en scale ups te ontwikkelen. Sanne is tevens schrijver, en columnist bij Het Financieele Dagblad.
ph_Ruben Brave_by PieterBasBouwmanPhotography_Ebbinge_2020(19of20)-color
Ruben Brave
CEO Entelligence, business incubator, internet pioneer.
Ruben is een Nederlandse internetpionier, bestuurslid bij impactvolle tech- of mediagerelateerde organisaties, een mediaprofessional en een serial entrepreneur in technologie, media en telecommunicatie (TMT). Hij stond aan de wieg van toonaangevende Nederlandse online initiatieven van enkele van de grootste bedrijven in uitgeverijen, sport, telecom en reizen.
Hans Lodders
Hans Lodders
Voorzitter van de jury, Coach, adviseur, ondernemer
Hans Lodders (52) is zoon van een bibliothecaresse en heeft het lezen met de paplepel toegediend gekregen. In zijn professionele leven is Hans zelfstandig adviseur, projectmanager en business coach (o.a. van studenten aan de HKU o.g.v. ondernemerschap). In zijn opdrachten zet hij als kwartiermaker of programma manager vaak nieuwe proposities en organisaties op, met name gericht op kennisuitwisseling en talentontwikkeling (bijv. Wikiwijs, de Hilversum Media Campus en Schola Medica) en is lid van diverse raden van toezicht in zowel de zorg- als de culturele sector. Hans heeft in 2018 zijn Master gehaald op het gebied van 'Media and Innovation' en is afgestudeerd op de toegevoegde waarde van Augmented reality op 3D data visualisaties.
Jeroen
Jeroen de Bakker
Managing partner audio agency Airborne
Jeroen de Bakker is een ervaren merkstrateeg, een leider op de kruising van creativiteit, business development en transformatief denken. De afgelopen 20 jaar adviseerde hij bekende ondernemingen in verschillende industrieën op het gebied van disruptieve business plannen, merk-ontwikkeling, e-commerce en startup-denken. Jeroen heeft professionele organisaties opgezet en aangestuurd en daarnaast tijd en geld geïnvesteerd in bedrijven die voorsorteren op de wereld van morgen.
Andrez Coco
Andrèz Coco
Manager Innovatie bij UWV | Strategy coach & facilitator | Board member
Andrèz is na een achtergrond in design thinking, customer experience design en human centered design gerelateerde projecten, in Australie terecht gekomen, waar ze als innovatie consultant de leiding gaf aan incubator programma’s, new ventures en design sprints bij grote dienstverlenende organisaties en overheidsinstanties als de UN. Maar ook als spreker, facilitator en thought leader. Daarna de succesvolle startup Knowlly opgericht, die diensten aanbiedt aan aanbieders in zonne-energie. Andrèz werkt momenteel als innovatie manager van het UWV en is voorzitter van Bloei en Groei, een stichting die vrouwen helpt hun veerkracht te hervinden.
Petra Lubbers
Petra Lubbers
Managing Director Tom Orrow
Petra heeft jarenlang in het boekenvak gewerkt en vanuit een digitale verantwoordelijkheid veel kennis en ervaring opgedaan in zowel het uitgeef- als (online) retailvak. Innoveren ten behoeve van de leesbevordering heeft in die tijd altijd haar focus gehad. Sinds 3 jaar runt ze het bureau Tom Orrow: het bureau voor online platformen. Tevens is ze columnist voor De Ondernemer.
Silke Hassreiter
Silke Hassreiter
hoofddocent Creative Business and Media Innovation.
Silke Hassreiter (44) bracht bijna haar hele schooltijd door in de bibliotheek. Tot op de dag van vandaag is dit haar meest favoriete plek. Als kind hoopte ze een bril nodig te hebben. Voor haar was toen vanzelfsprekend dat mensen die van boeken houden een bril zouden moeten dragen om door andere boekenwurmen herkend te worden. Dit geloof is ondertussen weliswaar veranderd, maar haar vurige liefde voor spannende verhalen, voor nieuwe kennis en voor al die mooie gedichten die tussen boekpagina’s leven, die liefde bestaat nog steeds en is er niet minder op geworden. Gelukkig heeft lezen dan ook altijd een grote rol gespeeld in haar professionele leven: van beginnend journalist tot media (innovatie-)onderzoeker en universitair docent. Silke heeft twee postgraduate diploma’s – in politieke communicatie en in mediatheoriestudies. Zij werkt momenteel als hoofddocent in under- en post-graduate universitaire programma’s: Creative Business and Media Innovation.
david
David Huijzer
Uitgever Inct, docent Inholland
David is al meer dan 25 jaar werkzaam in publishing met een focus op trends en ontwikkelingen. Oprichter van het platform www.Inct.nl dat al bijna 20 jaar toonaangevend is als het gaat om innovatie en uitgeven. De laatste jaren ook werkzaam in het Hoger Onderwijs waar ik mijn passie en expertise voor media kan delen met studenten en door hen geïnspireerd wordt en scherp blijf.
Denis Doeland
Denis Doeland
Auteur | Consultant | Disruptor | Maven | Numerati | Spreker | Transformer
Denis Doeland (Utrecht, 1971) is vanaf 1993 actief in de muziek (met name de dance-industrie). Hij begon zijn carrière bij platenwinkel Bad Vibes en startte vanuit die hoedanigheid de eerste muziekactiviteiten van ID&T. In de twee decennia dat Doeland bij ID&T werkte, hield hij zich bezig met de exploitatie van intellectueel eigendom en de digitale activiteiten van ID&T, Q-Dance en Sensation en zette hij de muziekuitgeverij van ID&T en download portal Dance-Tunes op. Sinds 2011 richt hij zich volledig op DDMCA, waarmee hij bedrijven, merken en organisaties helpt in de vele deelgebieden van de digitalisering van hun business. In de afgelopen 10 jaar heeft Denis tientallen organisaties in sport, media en entertainment helpen groeien in het digitale speelveld. Niet alleen in omzet, maar ook in reputatie en waarde.
A49322F3-DFC1-45BE-A1B7-29F6770359A3_1_102_o
Martin Voigt
Program Director - Secretaris van de Jury
Program Director van de Renew the Book - Innovation Award. Jarenlang ervaring in het boekenvak in directie- en commerciele functies, deed daarna marketing strategie voor LexisNexis en Emerce. Is namens de Groep Algemene Uitgever de secretaris van de jury.