Archief

Bekijk hier de voorgaande edities van Renew the Book.

Renew the Book – editie 2021

De winnaar van Renew the Book 2021 was Immer.
De andere shortlisters waren: Boek door Puck, Scrollbook.

Op de longlist stonden: Boek in de klas – lesbouwpakket, Boek.nl met thema, Digitale literatuur – een nieuw tijdperk voor lezen, de online serie, Leesfix, Wait, en Yedda.

Immer, ingezonden door Niels ’t Hooft’, is een app die lezen op telefoons en tablets veel prettiger maakt dan normale e-books. Immer gebruikt de mogelijkheden van digitale apparaten en put inspiratie uit onder meer games, gedragspsychologie en machine learning. De Immer-app is niet één innovatie, maar beoogt een totaalervaring te zijn, gebouwd op een reeks innovaties op gebied van vormgeving, interactie en techniek, die zal helpen om mensen fijner en dieper, en daardoor vaker en langer digitaal te laten lezen.

Livestream

Kijk hier de livestream terug, waar de winnaar bekend werd gemaakt.

Aftermovie

Kijk hier de aftermovie terug.

Over Renew the Book – editie 2021

De jury van de 2021-editie bestond uit: Hans Lodders (voorzitter), Oscar Kneppers, Jeroen de Bakker, Caroline Reeders, Moniek Tiel Groenestege, Nienke Bakker, Marian Spier, Hans Schlatmann, Sanne Kanis, Jurriaan Rammeloo.

Aan de 2021-editie werkten verder mee: Janneke Siebelink, Majelle Wams, Patrick Boone, Daisy Scholte, Eric Numans, Anouk van Dijk, Pakhuis de Zwijger, Fenna Lemalehuw, Petra Schrage, Loes van den Burg, David Huijzer, Bob Götte, Florent Luyckx, Theo Bijvoet, Wendy Jansen, Henk Rijks, Sanne Walraven, Jan-Reinier van der Vliet.

Renew the Book wordt mogelijk gemaakt door de Groep Algemene Uitgevers, en staat onder leiding van Martin Voigt.